RECEPTEN

Witlof met Zalm (NL/ENG)

Een heerlijk gerecht met Witlof en Zalm in 9 stappen:






Ingrediënten: 
- Gerookte zalm  (100 gram voor 10 personen)
- Witlof
- Witlof sake (borrel glaasje)
- Boter  15 gram   
- Kookroom  200 cc
- 1  Eigeel
- Peper en zout
- Per persoon:   1 witlof van  ongeveer  110 gram
- Ieder krijgt dan 2 stukjes

Bereiding:
1. Witlof halveren in de lengte,
2. 15 minuten koken in zout water
3. Goed uit laten lekken,
4. In een ovenschaal leggen met de halve kant naar boven
5. Gerookte zalm erop leggen
6. Boter en sake in een pannetje verhitten,  iets peper en zout toevoegen.
7. Kookroom en eigeel erdoor roeren
8. Over de witlof met zalm gieten
9. Even in de oven laten kleuren:  10 minuten

Ingredients:   
- Smoked salmon (100 gram for 10 persons)                          
- Chicory                         
- Chicory  sake (50 cc), Butter  15 grams,  Cookery cream 200 cc         
- 1 yellow part of the egg
- Pepper and salts           
By person:   1 chicory of approximately  100 gram             

Everyone gets then 2 bits

Preparation:
1. Chicory halves in the length,  15 minutes cook in salt water
2. The chicory well  leak out, in a furnace scale lay with the half side up
3. Put the smoked salmon on the chicory
4. Put  butter and sake in a little pan to heat,
5. Something pepper and salt to add.
6. Cooking cream and the yellow part off the egg  mix
7. Put it over the chicory with salmon
8. Just as in the furnace makes some  colour:  10 minutes

Meer Recepten

BEKIJK HIER ONZE HEERLIJKE WITLOF RECEPTEN.